torsdag 7. april 2011

BBQ Carpaccio av okse-indrefilet

Dette er en enkel og veldig god rett som kan brukes som forrett, hovedrett eller på et stort serveringsfat på en buffet. Som hovedrett er det godt med tilbehør som f. eks grønsakpure av selleri, blomkål eller potet som serveres i små porsjonsskåler ved siden av. Alle slags ovnsbakte grønsaker er også fint til. Anne


Ingredienser:

1 stk. indrefilet av okse

Krydderblanding:
• 4 ss malt paprika
• 2 ss kvernet sort pepper
• 1 ss havsalt
• ½ ts cayennepepper

Tilbehør:
• God olivenolje
• 1 sitron
• 1 appelsin
• God parmesanost

Bland krydderet godt sammen i en bolle. Dekk fileten med et tynt lag av krydderblandingen, pakk den i plastfilm og legg den i kjøleskapet over natten.

Brun fileten på alle kanter i olje på sterk varme i en panne. Kan godt også bruke en varm grill. La den hvile 15 minutter og pakk den inn i folie. Legg i kjøleskap.

Ved servering skjær fileten i syltynne skiver. Den kan nå legges direkte på tallerker eller på et serveringsfat. Spre skivene tynt utover, ha over dråper av presset sitron- og appelsinsaft, godt med god olivenolje og litt nykvernet pepper og flaksalt. Til slutt noen skiver med høvlet parmesan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar