Bjorn.
Ingredienser for 6-8 personer:
- 1 hel lammebog (kjøttet skåret ren
i store biter) – ca. 1,2kg m/ben
- 5 medium løk (skåret i båter)
- 2 - 3 gullerøtter (skåret i litt tykke
skiver)
- 1/3 sellerirot -
i biter
- 5 hvitløksfed
- 150g saltet bacon (lardon) – i litt
tykke biter
- 1 stor urtekvast (rosemary,
marjoram e.l.)
- 1 box tomater
- 4 dl rødvin
- 30 salte sorte oliven (tilsettes
gryten 10 minutter før severing)
- salt & pepper (til slutt)
Brun kjøttet
raskt i en stor gryte og reserver.
Stek bacon 5-6
minutter og reserver sammen med kjøttet.
Stek løken,
gullerrøttene, hvitløken og selleriroten 5-7 minutter i den store gryta. Hell
nå i tomatene m/væsken fra boxen og tilsett urtekvisten, bacon, kjøttet og
beinet. Fyll på med rødvin til det dekker kjøttet og kok opp.
Sett i ovn i
1,5 – 2 timer på 160 grader.
Mot slutten:
Hell av det meste av væsken i gryta og reduser ca. 50% eller en god halv time
til det smaker godt. Husk å legge i oliven og salte og peppre.
Server med for
eksempel med brød, potet- og selleripuree eller bare ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar