mandag 18. mai 2020

Fransk Lammegryte

Enkel og god lammegryte, sett i Dagbladet. Lammenakke kjøpes normal hel (ca. 1,2kg med ben), men få slakteren til å dele den i 2 stykker.
Bjorn.



Ingredienser for 6-8 personer:
  • 1 Nakke av lam (kjøttet skåret ren i store biter) – ca. 1,2kg m/ben
  • 5 medium løk (skåret i båter)
  • 2 - 3 gullerøtter (skåret i litt tykke skiver)
  • 1/3 sellerirot  -  i biter
  • 5 hvitløksfed
  • 150g saltet bacon (lardon) – i litt tykke biter
  • 1 stor urtekvast (rosemary, marjoram e.l.)
  • 1 box tomater
  • 4 dl rødvin
  • 30 salte sorte oliven (tilsettes gryten 10 minutter før severing)
  • salt & pepper (til slutt)


Brun kjøttet raskt i en stor gryte og reserver.

Stek bacon 5-6 minutter og reserver sammen med kjøttet.

Stek løken, gullerrøttene, hvitløken og selleriroten 5-7 minutter i den store gryta. Hell nå i tomatene m/væsken fra boxen og tilsett urtekvisten, bacon, kjøttet og beinet. Fyll på med rødvin til det dekker kjøttet og kok opp.

Sett i ovn i 1,5 – 2 timer på 160 grader.

Mot slutten: Hell av det meste av væsken i gryta og reduser ca. 50% eller en god halv time til det smaker godt. Husk å legge i oliven og salte og peppre.

Server med for eksempel med brød, potet- og selleripuree eller bare ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar