mandag 25. mai 2020

Sopp i tomat (4 porsjoner)


Denne er igjen hentet fra italienske «Sølvskjeen» kokeboken, mursteinen som er den sikre gave i nesten alle italienske bryllup. Et veldig godt tilbehør til for eksempel hvit fisk.
Bjørn.


Ingredienser:
  • 1 liten løk, hakket
  • 3 hvitløksfed, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille, hakket
  • 1 ss Provence-krydder e.l.
  • 600 g sjampinjong, i tykke skiver
  • 350 g tomater, flådd uten kjerner, hakket (eller en boks)
  • 1 dl hvitvin eller tørr vermouth
  • 2 ss kremfløte eller matfløte
  • Salt og pepper



Varm en kjele med olje og tilsett løk, hvitløk og 1 ss persille. La det frese på svak varme i ca. 5 min. Tilsett soppen og øk varmen og la det hele steke noen minutter.

Hell på vinen og la det koke til nesten all væske har kokt inn. Demp varmen og tilsett tomatene og krydder. Logg på lokk og småkok i ca. 10 min. Rør ofte.

Ta av lokket og øk varmen og la det koke inn med kremen til det er passe tykt. Rør inn resten av persillen og server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar