Toves eplekake har alltid vært populær og den samme oppskriften kan brukes for blåbærpai, fyrstekake, rabarbrapai etc.
Ingredienser:
- 250 gram hvetemel
- 150 gram kaldt smør
- 1 ts bakepulver
- 125 gram sukker
- 1 eggeplomme
- 2ss fløte
Smuldre mel og
smør. Bland inn sukker og bakepulver. Ha i eggeplommen og fløten og kna RASKT
til en jevn deigklump.
Pakk deigen i
plast og legg i kjøleskapet,
Hold noe av
deigen tilbake og klem (ev.kjevle) resten av deigen ut til en runding og kle en
paiform. Sett gjerne formen litt i kjøleskapet før den fylles.
Skrell epler og
fyll formen så mye man ønsker. Dryss over sukker og kanel.
Kjevle resten
av deigen til tynne strimler og lag et gitter over eplene. Pensle strimlene med
lettpisket egg (ev. melk).
Stek kaken på
175 grader ca 40 minutter.
Andre fyll:
Strø blåbær i
bunnen. Strø over en blanding av sukker, 1 dl og potetsmel, 2-3 spiseskjeer.
Fyrstekake: 125
g malte mandler, 125 g melis, ca. 1 dl vann, litt av gangen til passe tykk.
Rabarbra,
renset og delt i små biter. Sukker og potetsmel som blåbærpai.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar