lørdag 13. september 2025

Svenskekake


Dette er en grei og god formkake, skuffekake, som kan lages i langpanne eller i rund form. Den holder seg godt og er fin å fryse.

 

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 3 dl sukker
  • 200 gram smeltet smør
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland det smeltede smøret i melken. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis inn i eggedosisen.

Hvis man ønsker kan man ha noen hakkede mandler, ev. revet sitronskall inn i deigen.

Hell i smurt form ev. bakepapir.

Springform: 45 min, 150 grader.

Langpanne (dobbel porsjon): 25 min, 150 grader.


Glasur:

Melis og sitronsaft ev. appelsinjuice

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar