lørdag 25. desember 2010

Chicken Green Curry (Kaeng Khiao Wan Kai)

Med 2 matkurs i Thailand i 1999 fikk vi et lite innsyn i den fantastiske Thai-maten, rask å lage, men likevel svært sunn med alle grønnsakene stekt raskt. Alle ingredienser må prepareres før en starter wokingen, som går fort.
Bjørn.


Ingredienser til 4 personer:
• 300 g kyllingbryst, skåret i lange tynne skiver/striper
• 1,5 ss (35 gram) Hot Chili paste (Kaeng Khiao wan = Green chili paste)
(Dette blir ganske hot, så reduser event. noe.)
• 300 g aubergine eller annet, skåret i bit-størrelse (event. squash, uten kjernen)
• 1 koks Coconut milk (4 dl), hell i bolle for å separere kremen fra melken (Kara)
• Thai Basilikum blader
• 8 stk. Kaffir lime blader (viktig smak, får i spesialbutikker på Grønland)
• 1 ss sukker
• ca. 1 ss fish sauce (ikke nødvendig)
• 2 løk, skåret i tynne skiver
• 3 hvitløksbåter, hakket
• Lime juice fra ca. 1 lime
• 1-2 ss pernod (ikke nødvendig og ikke originalt)

I stor stekepanne med høye kanter; i olje stekes løken, hvitløken, chili pasten og kremen fra coconut melken. Tilsett kyllingen og stek litt til. Tilsett coconut melken og kok opp, og til slutt tilsettes auberginen og kaffir lime bladene. Hele prosessen skal ikke ta lenger tid enn at kyllingen er ferdig (ca. 6-7 minutter).

Rett før servering tilsettes lime juice, pernod, sukker, fish sauce og masse frisk basilikum (thai, dersom du finner det). Men smak dere fram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar