onsdag 1. desember 2010

Ovnsbakt lammeskanker

Dette er en sikker vinner på mørke høst- eller vinterkvelder. Ideen fikk vi først fra Cucuron (servert av Hege og Arne), og så begynte lammeskanke å dukke opp på menyer i mang en Oslo-restaurant (bl.a. Moi's på Skillebekk). Denne oppskriften har vi prøvet fram fra oppskrifter fra Jamie Olivier og matboken Mat & Vin.
Bjørn.

Ingredienser for 6 personer:
• 6 lammeskanker - trimmet litt
• 4 gullerøtter - i store biter
• 1 stor løk - i 4-6 båter
• mye småløk - skrelt (nok i prinsipp)
• 1/2 sellerirot (drøyt) - i biter
• 2 hvitløksfed
• 6 anchovy files
• 1 ts korianderfrød - malt/cruched
• 1 stor urtekvast (rosemary, marjoram e.l.)
• 2 store ss mel
• 2 ss balsamic eddik
• 2 dl hvitvin
• 2 dl god lammekraft
• salt & pepper


Brun småløken i olivenolje og reserver.
Saute gullerøttene og selleriroten litt og reserver.
Brun lammeskankene, salt og peppre godt og reserver.

Myk opp løken, hvitløken og enchoviesen i olivenolje i en stor ovnsfast gryte, dryss over melet, deretter all væsken og krydderiene. Ta oppi småløken og skankene og sett i 180 graders ovn i ca. 50 minutter. Ta nå i gullerøttene og sellerien og stek i ytterligere ca. 1 time og ett kvarter.

Server med for eksempel potet- og selleripuree.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar