tirsdag 1. februar 2011

Fransk løksuppe

Dette er den klassiske franske løksuppen og denne oppskriften holder til 8 personer som hovedrett.
Bjørn.

Ingredienser:
• 1 ¼ kg. Medium gul løk, skåret i skiver
• 100 gram smør
• 2 ss olivenolje
• 2 ts salt
• ½ ts sukker
• 90 gram hvetemel
• 4 liter mørk buljong (17stk. 2 dl. terninger)
• 1 dl. tørr vermouth
• Salt & pepper
• 8 ss konjakk ved servering
• Godt uttørket brødskiver (30 min. på 165 grader)
• Jarlsbergost til gratinering


La løken putre sakte med smør og olje under lokk i 15 minutter. Tilsett salt og sukker og øk varmen. Brun løken i ca. 15 minutter. Tilsett melet og rør godt i 3 minutter.
Nå tilsettes væsken forsiktig og rør godt i begynnelsen. Nå lar du den putre under lokk 45 minutter.

Ved serveringen tas det 1 ss konjakk opp i hver suppeskål, brødet kuttet i små biter og dekk hver bolle med raspet ost før en setter alle bollene i ovnen for gratinering med grillen på, eller kraftig overvarme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar