lørdag 19. februar 2011

Ostekjeks

Disse ostekjeksene er fine som aperitif eller på en liten tapastallerken. Det utfordrende er å finne en ost med skikkelig smak til å gi kjeksen et særpreg. Det er mange å velge mellom, f.eks en god Parmesan eller en gammel Pecorino. Den må være litt hard så den kan rives, men ellers er det bare å prøve seg fram.
Jeg pleier å kjevle ut og så stikke ut kjeksene med et glass, men man kan og rulle deigen til en pølse, legge den kaldt og skjære i tynne skiver. Anne

• 200 gram hvetemel
• 200 gram revet ost med god smak
• 200 gram meierismør
• Litt fingersalt

Kna alt raskt sammen til en klump ( kan godt bruke kjøkkenmaskin ), pakk deigen inn i plast og la den ligge i kjøleskapet noen timer, gjerne over natten.

Kjevle deigen ut til noen mm tykkelse, stikk ut kjeksene med et lite glass og legg over på stekeplate med bakepapir. Kan godt ha litt fingersalt på toppen. Stek ved 200 grader ca 5 minutter litt avhengig av ovn. Skal være lyst brune.

Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks. De holder seg godt i flere uker, men sannsynligvis er de spist opp lenge før det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar