lørdag 19. februar 2011

Knekkebrød

Dette å lage knekkebrød selv er blitt litt ”i tiden” da vi er opptatt av å vite hva vi spiser og det er ikke alltid lett å vite hva det vi kjøper inneholder. Samtidig er grove produkter det som selger best og disse knekkebrødene består kun av grove kornsorter.

De kan brukes til mye, selvfølgelig som vanlig knekkebrød med pålegg, men er gode som aperitif-kjeks med for eksempel tapenade eller tzatziki, eller ganske enkelt uten noe, da de har en veldig god smak.      
                       
Anne


Ingredienser:
·        2 dl grov sammalt rug ( kan også bruke grov spelt )
·        2 dl lettkokte havregryn
·        1 dl solsikkefrø
·        0,5 dl sesamfrø
·        0,5 dl linfrø
·        1/2 ts salt
·        3,5 dl vann

Bland alle grynene i en bolle og rør inn vannet. Vent 2 minutter og spre deigen tynt ut på 2 stekeplater med bakepapir. Venter man for lenge, blir deigen for tørr og det blir vanskelig å spre den tynt ut. Det kan være fint å bruke en slikkepott å spre med og prøv å få jevn tykkelse på hele platen. Dette tar litt tid, men er verdt det.

Bruk for eksempel baksiden av en slikkepott til å rute opp til ønsket størrelse, da blir de lettere å bryte fra hverandre etter steking. Du kan strø litt flaksalt over før steking.

Stek knekkebrødene ved 160 grader varmluft i 60 – 70 minutter. Bytt om på platene i ovnen etter halv tid.

Bryt knekkebrødene fra hverandre og legg de over på rist til kjøling. Hvis du synes noen av knekkebrødene ikke virker helt tørre, kan de legges på en rist og settes i ovnen igjen ved 80 grader varmluft med døren litt på gløtt. De kan godt stå minst en halv time da det er godt at de er skikkelig sprø.


Oppbevar knekkebrødene i tett boks. De kan oppbevares lenge, men de er så gode at de blir raskt spist opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar