onsdag 24. november 2010

Mørk ingefærsaus

Mørk ingefærsaus - Moisausen

Yppelig saus til mye slags kjøtt, for eksempel lam eller reinsdyr. Den er bygget på Moi's lille røde, en liten kinesisk inspirert bok han kom med på 80-tallet.
Bjørn.

Ingredienser:
• 2 ss sukker
• 2 ss vineddik
• 1 ss hakket frisk ingefær
• 1 eple (kokeeple - Granny Smith), skrelt og skåret i grove biter
• 2,5 dl oksebuljong (terninger, dobbel styrke)
• 2 dl kremfløte eller prøv matfløte
• sukkerkulør (kun for mørk farge)
• salt & pepper
• litt soyasaus
• smør til montering av sausen til slutt


Smelt sukkeret forsiktig i en tykkbunnet gryte til lysebrunt. Ha på eddik (forsiktig; litt av gangen!) og få den gjevn. Ha i eplebitene og ingefæren, bland godt. Kok ut og hell i buljongen, deretter fløten (litt av gangen i begynnelsen). Kok dette lenge uten lokk til sausen tykner av seg selv og eplebitene er godt myke. Sil sausen og smak til med salt og pepper og en skvett soyasaus og sukkerkolør.

Monter sausen med litt smør rett før servering.

Den frasilte eple/ingefær-blandingen blir et ypperlig "kompott-tilbehør" til retten (uten sukkerkolør).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar