fredag 12. november 2010

Squash med røkelaks og purre

Squash med røkelaks og purre

Enkel forrett fra den Italienske kokeboken ”Sølvskjeen”, nå utkommet på norsk (1260 sider nesten uten bilder!). Fantastisk bok! Her er alt for hverdagsretter, samt naturligvis mye for fest, men hovedsaken i Italiensk matlaving er der: det er Mamas kjøkken som er kongen. Det er bl.a. veldig mange enkle retter, og her kommer en av dem.
Bjørn.

Ingredienser (til 4 personer):
• 2 små squash (må være faste) eller i Frankrike: 4 mini squash
• 2 ss smør, pluss til formen
• 2 purre, bare det hvite, hakket ganske fint (ca. 150 g ferdig hakket)
• 100 g røkelaks, hakket
• 1 dl kremfløte
• Parmesanost til gratinering (kan greit droppes; ikke i originalen)
• Salt & pepper


Kok squashen i rikelig lettsaltet vann i max. 10 minutter, til de er nesten møre. Kjøl dem ned og del de på langs og grav ut en rand på hver halvdel. Sett stekeovnen på 180 grader og smør en ildfast form og legg i squashen.

Nå lag fyllet. Fres purren i ca. 10 minutter på medium varme i smøret til den er mør. Tilsett røkelaksen og ta kjelen av platen. Rør godt om og krydre med salt og pepper. Fordel nå blandingen utover i de uthulte lengdene av halve squash og drypp litt fløte over squashen. Ta til slutt på raspet parmesanost over hele flaten, og stek i ovnen ca. 10 minutter. Gratiner eventuelt til slutt dersom den ikke ble lysebrun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar