mandag 15. november 2010

Sirupsnipper

Dette er min mor Gunvors gamle oppskrift på sirupsnipper og jeg synes etter å ha smakt mange, både type pepperkaker og sirupsnipper, at denne er den beste. Den er fin å kjevle og den er ikke for sterk for barn.











Ingredienser:

• ¼ kg sukker
• ½ kg lys sirup
• 250 gram smør
• 1 ts. pepper
• 1 ts. ingefær
• 1 ts. kanel
• ½ ts. nellik
• 1 ½ dl. fløte
• 1 kg hvetemel
• 2 ts. bakepulver

Ha sukker, sirup og smør i en kjele og varm rolig opp så mye at smøret smelter.
Bland alle krydderne godt i en skål. Ha krydder og fløte i kjelen og bland godt.
Sikt i mel og bakepulver og rør deigen til melet er blandet godt i. Man kan la noe av melet være igjen til utbaking. Ha deigen i en bolle, dekk med plast og la den stå i kjøleskap til dagen etter.

Kjevle deigen ut så tynt du klarer eller ønsker, ikke ta for store emner av gangen. Stikk ut figurer eller lag ”snipper”. Flytt kakene over på et stekebrett med bakepapir. Stek ca. 8-9 minutter på 200 grader midt i ovnen ( de skal være lyst brune ). Flytt kakene over på rist og la ligge til de er helt kalde før du legger dem i en tett boks.
Kakene kan pyntes hvis man ønsker, for eksempel Nonstop festet med melisglasur eller smeltet sukker, farget kakepynt eller hva man finner på. Legger man på en halv mandel gjøres det før kakene stekes.

Anne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar