onsdag 24. november 2010

Sjokolademousse

Sjokolademousse (4-6 porsjoner)

En enkel dessert, som helst serveres i posjonsskåler. Rask å lage.
Bjørn.


Ingredienser:

• 100 g. mørk sjokolade (gjerne 72% pluss)
• 25 g. smør
• 4 eggeplommer
• 4 eggehviter, pisket veldig stive
• 2-3 ss. melis, eller til smak
• 8 g. svært finmalt kaffe (f.eks en Nespresso kapsyl Arpeggio)
• Apelsinskall fra en apelsin


Smelt forsiktig sjokoladen og smøret i en tykkbunnet kjele, og ikke rør noe særlig. Ha i melisen, kaffen og apelsinskallet, men sørg for at temperaturen ikke overstiger ca. 40 grader.
Eggehvitene vispes harde og settes kalt.
Når sjokoladen er smeltet, la den stå litt å kjøle seg ned (10 min.). Rør deretter inn en og en eggeplomme i blandingen. Dersom blandingen skiller seg, kjør en håndvisp oppi til den er en homogen tykk masse igjen. Skjær til slutt inn den stivpiskede eggehviten. Sett i kjøleskap noen timer.
Hell over i porsjonsformer, eller server fra liten bolle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar