lørdag 15. januar 2011

Pærer i rødvin **


En klassisk fransk dessert, som blir meget god med enkle midler og forholdsvis kort tid. Pærene kuttes rette i bunnen, slik at de lett kan serveres stående i medium boller, som helst har rett bunn. En pære per person.
Bjørn.

Ingredienser:
• 5-6 medium store pærer (skrellet, men la stilken stå på)
• 4-7 dl. rødvin
• ½ dl. portvin eller solbærsirup
• 10 nellikspiker
• 120 gram sukker
• 1 kanelstang
• 1 vaniljestang, skåret på langs og skrapet ut, men alt går med
• 2 dl. kremfløte


Kok opp alle ingrediensene (unntatt pærene) langsomt og la de småkoke ett minutt før de skrelte pærene legges i kjelen, som må kunne tåle å stå i ovn.

Dekk til med lokk og sett i ovnen 15-40 minutter (til du kan spise pæren med en teskje). Dynk over væsken der den ikke dekker pærene regelmessig, eventuelt bruk mer rødvin (den må ikke dekke helt, selv om det er ønskelig).

Når pærene er så bløte at de kan spises med skje (kan fort bli for bløte), tas de opp av væsken til kjøling, og væsken kokes inn til riktig konsistens og smak (kan for bli en halvering av væskemengden). Sil av væsken og sett kaldt.

Pisk kremfløten stiv med litt sukker og server pærene stående med godt med rødvinssaus rundt seg og en kremdott på siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar