søndag 2. januar 2011

Tom Kha Kai (Hot sour chicken soup with coconut milk) ****

Dette var en av favorittrettene fra et av matkursene i Thailand i 1999, en meget smakful og rask suppe servert i suppeboller. Orginalen er ganske sterk på chili, men her er det opp til hver person å prøve seg fram. Dersom du ikke finner ingrediensene på Centra, prøv en spesialbutikk mot slutten av Torggata. Bjørn. 

Ingredienser (2 hovedretter):

 • 1 boks (4 dl.) Coconut milk
 • 3 dl. kylling buljong (med terninger/pulver)
 • 200 g kylling, i småbiter
 • 4 sitron gress, banket flat og skåret i store biter (spises ikke)
 • 1 løk, i syltynne halvskiver
 • 4 hvitløksbåter, knust og hakket smått
 • Minst 6 cm galamga røtter, i tynne skiver (ikke nødvendig)
 • Ca. 10 kaffir lime blader (spises ikke, men er helt nødvendig!)
 • 1-2 ss fish sauce (ikke nødvendig; ta litt soya saus)
 • 1-2 ts sukker
 • Koriander blader (ferske), hakket
 • 2 lime, i båter
 • Chilli fra 3-4 små sterke chilli, finhakket og uten frø.

Gjør klar alle ingredienser før du starter på konfyren. Kok opp coconut milk og kyllingbuljongen i en stor kaserolle. Legg følgende oppi gryta raskt etter tur: kyllingen, sitrongress, løken, hvitløken, galamga og kaffir limes bladene. La alt småkoke til kyllingen er ferdigkokt (6-7 min), smak til med fish sauce, sukker og frisk koriander. Server i suppeboller med en limebåt til hver person (presses av hver enkelt etter smak), samt send rundt en liten skål med chilli.   Thai

Elegant suppe, fin konsistens og flott smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar