søndag 2. januar 2011

Tom Kha Kai (Hot sour chicken soup with coconut milk)

Dette var en av favorittrettene fra et av matkursene i Thailand i 1999, en meget smakful og rask suppe servert i suppeboller. Orginalen er ganske sterk på chili, men her er det opp til hver person å prøve seg fram. Dersom du ikke finner ingrediensene på Centra, prøv en spesialbutikk mot slutten av Torggata.
Bjørn.

Ingredienser (4 personer):
• 1 boks (4 dl.) Coconut milk
• 4 dl. kylling buljong (med terninger/pulver)
• 200 g kylling, i småbiter
• 4 sitron gress, banket flat og skåret i store biter (spises ikke)
• 1 løk, i syltynne halvskiver
• 4 hvitløksbåter, knust og hakket smått
• Minst 6 cm galamga røtter, i tynne skiver
• Ca. 10 kaffir lime blader (spises ikke)
• 1-2 ss fish sauce
• 2-3 ts sukker
• Koriander blader (ferske), hakket
• 2 lime, i båter
• Chilli fra 1-2 små sterke chilli, finhakket og uten frø


Gjør klar alle ingredienser før du starter på konfyren.

Kok opp coconut milk og kyllingbuljongen i en stor kaserolle. Legg følgende oppi gryta raskt etter tur: kyllingen, sitrongress, løken, hvitløken, galamga og kaffir limes bladene.

La alt småkoke til kyllingen er ferdigkokt (6-7 min), smak til med fish sauce, sukker og frisk koriander.

Server i suppeboller med en limebåt til hver person (presses av hver enkelt etter smak), samt send rundt en liten skål med chilli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar