Sausen er jo
ofte det som hever en rett til noe spesielt, men det er ikke alltid man har god
kraft eller tid til å lage den. Denne sausen er rask å lage og kan gjøres
nesten ferdig på forhånd. Den bare varmes og monteres med litt smør.
Ingredienser:
- Sjy, fett fra pannen etter steking av andebrystet
- ½ dl hvitvin, ev. Noilly Prat
- 11/2dl presset appelsinsaft, ev. ferdig juice
- 2 ts finrevet ingefær
- ½ dl kyllingkraft fra pulver/terning
- 2ss balsamico eddik
- Litt brunt sukker ev. honning
- Ev. litt maizennajevning om den er for tynn
- 2 ss smør til montering
Bland sjy fra
stekingen, vin, appelsinjuice og revet ingefær og kok inn, ca 10 min.
Ha i
kyllingkraften og kok litt.
Smak til med
eddik, honning, ev. brunt sukker. Kok litt så smakene setter seg.
Hit kan sausen
gjøres ferdig og kjøles.
Varm opp
sausen, et godt oppkok. Bland inn litt maizenna rørt ut i kaldt vann om
nødvendig.
Monter sausen
med smør rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar