Om Kokeboken


Matlaging har vært populært i våre kretser helt siden studietiden på 70-tallet, og vi har samlet oppskrifter helt siden den tiden. Utgangspunktet var tradisjonell norsk mat, men det ble snart en klar dreining mot fransk og italiensk mat. Etter hvert har også Østens mat også begeistret (særlig mat fra Thailand og India), samt det som går under betegnelsen Middelshavsmat generelt.

I 2010 satt vi med hver våre håndskrevne kokebok og hadde lenge sett etter passende ”medium” for å få dette materialet elektronisk tilgjengelig, og blog-formatet har vist seg å være hensiktsmessig, hovedsakelig av 2 årsaker. Det er veldig enkelt å komme i gang og familie og venner får lett tilgang til våre oppskrifter nær sagt hvor som helst. Som bonus kan vi jo også håpe på kommentarer til oppskriftene, slik at de kan utvikle seg over tid. Vedlikeholdet av slike blog-sider er mye enklere enn ordinære web-sider.

Oppskriftene legges inn i bloggen som en ”uendelig lang rekke”, men en innholdsfortegnelse gjør det lettere å finne fram (tallet i parentes angir antall oppskrifter). Bare klikk på forretter, hovedretter etc. I tillegg kan en bruke den lokale søkefunksjonen for å finne nesten hva som helst. Skriv for eksempel ”egg”, og en får listet opp alle oppskrifter med ordet egg.