fredag 1. april 2011

Svinefile med urtesaus

Denne retten kommer fra restaurant Johanna i Gøteborg. Allerede i 1981 kom boken ”Johannas Hemligheter” der de 2 kokkene lykkes å forene skandinavisk og fransk mattradisjon. Det var en av våre første virkelige inspirasjonsbøker! Jeg prøvde meg på hele 10 retter fra denne boken på 80-tallet, men denne er nok den beste. Og så enkel å lage. Server bare godt brød til, eventuelt litt potetmos.
Bjørn.


Ingredienser til 4 personer:

• 1 hel svinefile
• 1 løk, skåret i skiver
• 2 fedd hvitløk
• Ca 400g champignon, delt i store biter.
• 1 ½ ss mel
• 1 dl hvitvin/sherry
• 1 dl creme fraiche
• 1 dl buljong
• 2 ts sennep
• Bladpersille
• Kørvel
• Salt & pepper


Brun raskt svinefileen i en stor vid gryte og reserver fileen.

Stek champignon først på høy varme ca. 5 min med litt salt til all væske er borte. Reserver.

Stek løken og hvitløken på medium varme til helt ferdig myk konsistens (ca. 5 min). Dryss på 1,5 ss mel og rør godt. Spe nå med alt væsken og sennep og la det putre 5 minutter. Bland nå i soppen og all kryddergrønt (finhakket) og legg i den hele svinefileen. La det putre veldig forsiktig i 10 minutter før du tar ut fileen.

Hit kan retten lett lages mange timer eller dagen i forveien. Sett fileen i kjøleskapet og gryten på et kaldt sted. Rett før servering skjæres fileen opp i 1 cm tykke skiver og legges tilbake i den ferdig oppvarmede gryten. Nå skal kjøttet bare så vidt få litt varme i seg dersom det allerede var gjennomstekt, men ellers kan det ligge å putre litt i gryten til det ser greit ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar