Dette å lage knekkebrød selv er blitt litt ”i tiden” da vi
er opptatt av å vite hva vi spiser og det er ikke alltid lett å vite hva det vi
kjøper inneholder. Samtidig er grove produkter det som selger best og disse
knekkebrødene består kun av grove kornsorter.
De kan brukes til mye, selvfølgelig som vanlig knekkebrød
med pålegg, men er gode som aperitif-kjeks med for eksempel tapenade eller tzatziki,
eller ganske enkelt uten noe, da de har en veldig god smak.
Anne
Ingredienser:
·
2 dl grov sammalt rug ( kan også bruke grov
spelt )
·
2 dl lettkokte havregryn
·
1 dl solsikkefrø
·
0,5 dl sesamfrø
·
0,5 dl linfrø
·
1/2 ts salt
·
3,5 dl vann
Bland alle grynene i en bolle og rør inn vannet. Vent 2 minutter
og spre deigen tynt ut på 2 stekeplater med bakepapir. Venter man for lenge,
blir deigen for tørr og det blir vanskelig å spre den tynt ut. Det kan være
fint å bruke en slikkepott å spre med og prøv å få jevn tykkelse på hele
platen. Dette tar litt tid, men er verdt det.
Bruk for eksempel baksiden av en slikkepott til å rute
opp til ønsket størrelse, da blir de lettere å bryte fra hverandre etter
steking. Du kan strø litt flaksalt over før steking.
Stek knekkebrødene ved 160 grader varmluft i 60 – 70
minutter. Bytt om på platene i ovnen etter halv tid.
Bryt knekkebrødene fra hverandre og legg de over på rist
til kjøling. Hvis du synes noen av knekkebrødene ikke virker helt tørre, kan de
legges på en rist og settes i ovnen igjen ved 80 grader varmluft med døren litt
på gløtt. De kan godt stå minst en halv time da det er godt at de er skikkelig
sprø.
Oppbevar knekkebrødene i tett boks. De kan oppbevares
lenge, men de er så gode at de blir raskt spist opp.
Petits
croquants (knekkebrød) en français.
Ingrédients:
· 2 dl farin
de seigle complet (on peut également utiliser d´autre farines complètes)
· 2 dl
flocons d'avoine
· 1 dl
graines de tournesol
· 1/2 dl
graines de sésame
· 1/2 dl
graines de lin
· 1 cc de sel
· 3,5 dl d'eau
Mélanger tous les ingrédients secs dans un bol et ajouter de l'eau. Bien melanger. Laisser la pâte gonfler 2 minutes.
Etaler finement avec une spatule la pâte sur 2 plaques de cuisson ( les
miens font environ 30cm x 38cm) avec du papier de cuisson. Remplissez toute la
plaque de cuisson.
Utiliser le dos d'une spatule pour faire des carrés de la taille désirée, parce
qu´ils sont plus faciles à briser après la cuisson. Saupoudrer un peu de sel de
mer sur la pâte.
Cuire au four ( chaleur tournante ) à 160 degrés pendant 60 minutes. Changer la place des plaques dans le four à mi-temps.
Détacher les petites morceaux de pain et laisser refroidir sur une grille.
Gardez les dans une boîte bien fermée. On peut les garder longtemps, mais ils sont
tellement bons qu´ils sont rapidement mangés.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar