Igjen fra den italienske ”Sølvskjeen” og det er et veldig anvendelig tilbehør til det meste. Lett å lage og smaker alltid like godt. Bruk en passe stor serveringsform, men med høye kanter. Merk at innholdet synker inn til ca. halve høyden i formen før den er ferdig. Bjørn.
Ingredienser (til 4 store/6 små porsjoner):
• 4 ss smør
• 500 gram poteter, skåret i svært tynne skiver
• 500 gram steinsopp eller sjampinjong, i skiver (litt tykke)
• 100 gram parmesan, revet
• 3 ss hakket bladpersille
• Salt & pepper
Smør den ildfaste formen med litt smør og legg poteter og sopp lagvis i formen. Dryss parmesan, persille og litt salt & pepper mellom lagene. Det øverste laget skal være poteter. Spre endel smør-klatter oppe på toppen og drypp på ¾ dl. vann eller hvitvin. Start formen i ovnen på 200 grader i 30 min. Dekk nå formen med aluminiumsfolie og stek videre i ovn på 180 grader i ytterligere ca. 1 time til potetene er nesten ferdige. Strø nå resten av parmesanen på formen og stek de siste 20-30 minuttene uten folie. La formen hvile 5 min. før servering.
Det er ofte lettest å bestemme antall lag på forhånd for å fordele alle ingredienser på riktig måte. Jeg lager 3 lag pluss ett rent potetlag på toppen. Dette avhenger av størrelsen på formen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar