søndag 5. mai 2013

Soyamarinert laks


Soyamarinert laks

Dette er en enkel og smakfull forrett som til og med Rune, Bjørns bror, spiste med god appetitt, noe han ellers ikke gjør når det serveres fisk. Den kan gjøres nesten helt ferdig på forhånd, noe som er praktisk når man har gjester. Det er viktig at fisken som brukes er av god kvalitet.         Anne



Ingredienser:

·         250g laks eller ørretfilet, bruk Salmakvalitet
·         1ts salt og 1 ss sukker

Til marinaden:

·         1 dl ketjap manis, søt indonesisk soya
·         ½ lime, saften og revet skall
·         1 ts revet frisk ingefærrot
·         1 ts finhakket chili
·         1 ts hakket frisk koriander
·         1 ts finhakket hvitløk
·         2 ss vanlig soyasaus
·         1 ts sesamolje
·         Granateple ( til pynt)


Bland salt og sukker og vend fiskefileten i blandingen. La den ligge ca 15 minutter. Skyll og tørk fileten. Skjær fileten i tynne skiver, gjerne litt på skrå, og legg dem i en form. Hell over marinaden og sett i kjøleskapet. Den kan stå en stund nå, men ikke mer enn en times tid. Fordel skivene direkte på tallerker til forretten og dryss kjerner av granateple over. Det ser fint ut og smaker friskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar