torsdag 25. august 2016

Livs SmåkakerLiv er svigerdatteren min og til jul lager hun alltid disse ganske enkle, men veldig gode småkakene. Jeg lager de ganske små så man får heller ta to og de er fine å ha i skapet også utenom julen.

I oppskriften står det korinter og det er best, men det er av og til vanskelig å få tak i. Jeg bruker da rosiner i stedet, men ikke bruk for mye. Kan også sløyfes da de holder seg lenger sprø uten.Ingredienser

·       200g meierismør
·       125g sukker
 280g hvetemel
1 egg
·       1 ts bakepulver
·       1 ts vaniljesukker
·       Noen korinter ev. rosiner,  kan sløyfes om man ikke er så glad i rosiner. Visp smør og sukker hvitt. Ha i egget og rør godt.
Sikt inn det tørre og ha i korintene til slutt. Du kan holde igjen noe av melet til utbaking. Lag en jevn deigklump, pakk inn i plast og legg i kjøleskap minst to timer.

Ta deigen ut av kjøleskap i god tid og trill små kuler. Legg de på en stekeplate og bruk en gaffel til å trykke dem flate i to retninger. Pensle med sammenpisket egg og strø på litt perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen på 180 grader ca 10-12 minutter til de har fått en fin farge. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks. De holder seg godt, men forsvinner vanligvis raskt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar