fredag 23. juli 2010

Ostekake


Ostekake (12 porsjoner)

Ingredienser:

• 225 g. Digestive bisquits (havrekjeks; i Cucuron LU’s tekjeks)
• 115 g. smør
• 250 g. Meierienes Ananas/mandarin gourmet ost (kremost)
• 80 g. melis
• Saften av en sitron
• 1 ts. Vaniljesukker
• ¼ l. rømme
• ¼ l. fløte
• 1 pakke Freia sitrongele


Smuldre kjeksen godt (legg i plastikkpose og slå med kjevle) og bland den godt i smeltet smør. Blandingen helles ut i en smurt stor form (24 cm.), spre jevnt utover og til slutt press hardt ned med for eksempel en flat potetstapper. Dette settes i bunnen (ikke på noe brett, men på bunnen) av en forvarmet ovn på 200 grader i min. 10 min. (min. 12 minutter trengs nok for å få brune kanter). Sett til avkjøling.

Kremosten, melis, sitronsaften, rømme og vaniljesukker blandes godt i en bolle og den stivpiskede fløten røres inn. Lag deretter geleen, men bruk kun halvparten av væskemengden som står på pakken. La den avkjøle under røring og hell den til slutt i osteblandingen, som helles over kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskap til den er stivnet (ca. 4-5 timer; lag gjerne dagen før).

Server pyntet med for eks. mandarinbåter.


En sjokoladevariant av denne kaken kan lages ved å blande følgende igredienser:

• 50 g. mørk sjokolade
• 50 g. smør
• Litt vaniljesukker
• Litt melis

Blandingen smeltes og må være veldig flytende når den helles over den ferdige kaken beskrevet ovenfor (rett før den settes i kjøleskapet). Bruk nå en rørepinne for å lage et sjokolademønster ned i kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar