fredag 23. juli 2010

Spagetti Bolognese


Spagetti Bolognese

Ingredienser:

• 1 medium gul løk, kuttet i grove skiver
• 1 gullerot, halve skiver
• 1 stangselleri, skiver
• 1-2 fed hvitløk, hakket
• 100 gram kjøtteig, Chorizo pølse eller røkt kjøttpølse
• 1 tomatboks (ca. 400 ml/gram), hakket
• Buljongterning
• Raspet ost (30-50 gram)
• Ekstra væske (vin eller vann)
• Spagetti
• Olivenolje
• Provencekrydder eller annet krydder
• Salt og pepper


Myk opp grønnsakene i en gryte med litt olivenolje sammen med hvitløken (3-5 min.). Tilsett kjøttdeigen og stek videre på medium varme. Etter ca. 3 minutter tilsettes innholdet av tomatboksen (tomatene hakket grovt) og kok opp. Start nå den lange prosessen med å få kokt inn tomat/kjøttsausen (ofte kalt Bolognese saus) til fin smak og konsistens (ved å tilsette revet ost i sausen til slutt, rett før servering, gjør at sausen blir tykkere og ikke vil ”skvette” like mye når spist med spagettien).

Sausen skal koke under lokk så lenge du har tålmodighet (15-45 min). Smak deg frem med buljongterning og krydder underveis og rør ofte. I tillegg må en tilsette ekstra væske underveis for at den ikke skal gå tørr. Ta eventuelt av lokket for å koke inn raskere.

Server med spagetti eller annen pasta.

Noen av grønnsakene kan naturligvis kuttes ut eller erstattes av andre (oliven for eksempel).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar