Osso bucco
Dette er en kjent italiensk rett og en god representant
for det langsomme kjøkken. Den skal stå lenge i ovnen, men er vel verdt å vente
på. Det er ikke alltid lett å få tak i skiver av kalveknoke, men det går
vanligvis greit å bestille hos en slakter. Skivene bør være noen cm tykke,
ellers faller de lett fra hverandre. Synes man de er for store kan de deles og
bindes opp. Gremolataen som strøs over tilslutt, gir det hele en ekstra høyde. Denne
oppskriften er beregnet for 6-8 personer, men det er ikke så nøye med mengder
her. Anne
Ingredienser:
·
4 gulerøtter
·
4 stilker stangselleri
·
3 løk
·
3 fedd hvitløk
·
1 skive av en kalveknoke til hver person, 2-3 cm
tykk
·
2-3 dl hvitvin
·
1 tomatboks
·
Et par flådde tomater
·
2 buljongterninger
·
Bladpersille
·
Litt tørket oregano, et par laubærblader
·
Start med å kutte grønnsakene i små terninger. Finn en
stor gryte som kan settes i stekeovnen etterhvert og surr grønnsakene til de
blir blanke, bruk gjerne en blanding av smør og olje.
Vend skivene av kalveknoken i en blanding av hvetemel,salt
og pepper og stek i olivenolje i en stekepanne. Legg de over grønnsakene i
gryta.
Hell hvitvin i stekepanna og kok litt inn. Ha i
tomatboksen, hakkede flådde tomater, buljongterning, hakket bladpersille og
tørket krydder og la det koke litt forsiktig. Smak sausen til med salt og
pepper og hell over kjøttet i gryta.
Kok forsiktig opp på plate og sett gryta med lokk på i
stekeovnen. La den stå i 2-3 timer, ca 140 grader. Rist litt forsiktig på gryta
av og til, men forsiktig med å røre. Da kan kjøttstykkene falle fra hverandre.
Ved servering; legg opp ett kjøttstykke på hver tallerken
og ha litt grønnsaker og saus over. Strø over godt med ”Gremolata”
Gremolata:
Bland revet skall av to sitroner, masse hakket bladpersille og 4 fedd finhakket
hvitløk.
Retten kan serveres med litt kokt ris, båtpoteter stekt i
ovnen eller som jeg foretrekker, litt god hjemmelaget potetmos ( gjerne med
litt selleri ).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar