torsdag 16. mai 2013

Osso bucco


Osso bucco
  
Dette er en kjent italiensk rett og en god representant for det langsomme kjøkken. Den skal stå lenge i ovnen, men er vel verdt å vente på. Det er ikke alltid lett å få tak i skiver av kalveknoke, men det går vanligvis greit å bestille hos en slakter. Skivene bør være noen cm tykke, ellers faller de lett fra hverandre. Synes man de er for store kan de deles og bindes opp. Gremolataen som strøs over tilslutt, gir det hele en ekstra høyde. Denne oppskriften er beregnet for 6-8 personer, men det er ikke så nøye med mengder her.      Anne


Ingredienser:
·         4 gulerøtter
·         4 stilker stangselleri
·         3 løk
·         3 fedd hvitløk
·         1 skive av en kalveknoke til hver person, 2-3 cm tykk
·         2-3 dl hvitvin
·         1 tomatboks
·         Et par flådde tomater
·         2 buljongterninger
·         Bladpersille
·         Litt tørket oregano, et par laubærblader
·          

Start med å kutte grønnsakene i små terninger. Finn en stor gryte som kan settes i stekeovnen etterhvert og surr grønnsakene til de blir blanke, bruk gjerne en blanding av smør og olje.
Vend skivene av kalveknoken i en blanding av hvetemel,salt og pepper og stek i olivenolje i en stekepanne. Legg de over grønnsakene i gryta.
Hell hvitvin i stekepanna og kok litt inn. Ha i tomatboksen, hakkede flådde tomater, buljongterning, hakket bladpersille og tørket krydder og la det koke litt forsiktig. Smak sausen til med salt og pepper og hell over kjøttet i gryta.
Kok forsiktig opp på plate og sett gryta med lokk på i stekeovnen. La den stå i 2-3 timer, ca 140 grader. Rist litt forsiktig på gryta av og til, men forsiktig med å røre. Da kan kjøttstykkene falle fra hverandre.

Ved servering; legg opp ett kjøttstykke på hver tallerken og ha litt grønnsaker og saus over. Strø over godt med ”Gremolata”
Gremolata: Bland revet skall av to sitroner, masse hakket bladpersille og 4 fedd finhakket hvitløk.

Retten kan serveres med litt kokt ris, båtpoteter stekt i ovnen eller som jeg foretrekker, litt god hjemmelaget potetmos ( gjerne med litt selleri ).

1 kommentar:

 1. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

  Varme hilsen,

  Elin
  Alleoppskrifter
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett