Sarah Bernardt
Disse små konfektkakene er
bare helt nydelige, men søte og mektige, så jeg foretrekker å lage dem ganske
små. Det kan også være lurt å lage dem når det er litt kjølig ute, da de skal
kjøles flere ganger. Disse kakene minner meg også om min søster Berit som
desverre døde i fjord (2012), altfor tidlig. Vi er ikke få som har vært på ”Sarah
Bernardtkurs” hos henne. I tillegg laget hun gjerne ekstra porsjoner og ga
bort, kanskje til en travel niese eller andre som ikke hadde tid selv. Berit
hadde alltid tid og mange har nytt godt av hennes egenskap til alltid å hjelpe
andre. Anne
Kakebunnene:
- 200 gram skåldede malte mandler ( kan bruke
halvparten med skall ). Etter skålding bør mandlene tørke noen dager på en
rist før de males, eller raskere, bruk varmluftsovn på 50 grader en
halvtimes tid.
- 200 gram melis
- 2 små eggehviter, pisket lett sammen
Bland sammen malte mandler,
melis og eggehviter ( litt av gangen ). Deigen skal være litt klissete. Lag små
kuler, trykk de litt flate og stek ca. 7 minutter 180 grader, pent gylne.
Avkjøl kakene, dette er bunnene.
Smørkrem:
- 2 eggeplommer
- 100 gram melis
- 150 gram smør, litt mykt
- 3 ss sterk kaffe
Bland eggeplommer, melis og
smør godt sammen. Kan godt bruke kjøkkenmaskin. Bland i kaffen til slutt. Smør
kremen på den flate siden av kakebunnene, bruk en rund kniv for å få en jevn
topp, hvor mye krem du legger på er etter ønske, men pass på at du har nok til
alle bunnene. Sett kakene på en rist og avkjøl så kremen stivner, gjerne ute på
en veranda.
Sjokoladetopping:
- God mørk sjokolade
- Delfiafett, et par skjeer for å få blank og
smidig overflate
Bruk en litt smal bolle
eller litermål i glass eller metall som tåler varme. Smelt sjokoladen og
delfiafettet i vannbad, rør forsiktig. Nå skal kakene dyppes i sjokoladen så
den dekker kremen. Jeg bruker en kjøkkenpinsett til å holde kakene med når de
dyppes. Temperaturen på sjokoladen avgjør hvor tykk glasuren blir, jo varmere
jo tynnere dekke. Settes på rist og avkjøles for å stivne. Kakene er veldig bra
å fryse, de trenger bare en halvtime for å tines.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar