fredag 8. november 2013

Sarah Bernardt

Sarah Bernardt

Disse små konfektkakene er bare helt nydelige, men søte og mektige, så jeg foretrekker å lage dem ganske små. Det kan også være lurt å lage dem når det er litt kjølig ute, da de skal kjøles flere ganger. Disse kakene minner meg også om min søster Berit som desverre døde i fjord (2012), altfor tidlig. Vi er ikke få som har vært på ”Sarah Bernardtkurs” hos henne. I tillegg laget hun gjerne ekstra porsjoner og ga bort, kanskje til en travel niese eller andre som ikke hadde tid selv. Berit hadde alltid tid og mange har nytt godt av hennes egenskap til alltid å hjelpe andre.           Anne                                                                  
                                                                                                                                 

Kakebunnene:
  • 200 gram skåldede malte mandler ( kan bruke halvparten med skall ). Etter skålding bør mandlene tørke noen dager på en rist før de males, eller raskere, bruk varmluftsovn på 50 grader en halvtimes tid.
  • 200 gram melis
  • 2 små eggehviter, pisket lett sammen
Bland sammen malte mandler, melis og eggehviter ( litt av gangen ). Deigen skal være litt klissete. Lag små kuler, trykk de litt flate og stek ca. 7 minutter 180 grader, pent gylne. Avkjøl kakene, dette er bunnene.

Smørkrem:
  • 2 eggeplommer
  • 100 gram melis
  • 150 gram smør, litt mykt
  • 3 ss sterk kaffe
Bland eggeplommer, melis og smør godt sammen. Kan godt bruke kjøkkenmaskin. Bland i kaffen til slutt. Smør kremen på den flate siden av kakebunnene, bruk en rund kniv for å få en jevn topp, hvor mye krem du legger på er etter ønske, men pass på at du har nok til alle bunnene. Sett kakene på en rist og avkjøl så kremen stivner, gjerne ute på en veranda.

Sjokoladetopping:
  • God mørk sjokolade
  • Delfiafett, et par skjeer for å få blank og smidig overflate

Bruk en litt smal bolle eller litermål i glass eller metall som tåler varme. Smelt sjokoladen og delfiafettet i vannbad, rør forsiktig. Nå skal kakene dyppes i sjokoladen så den dekker kremen. Jeg bruker en kjøkkenpinsett til å holde kakene med når de dyppes. Temperaturen på sjokoladen avgjør hvor tykk glasuren blir, jo varmere jo tynnere dekke. Settes på rist og avkjøles for å stivne. Kakene er veldig bra å fryse, de trenger bare en halvtime for å tines.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar