Eple Crumble er en gammel favoritt fra 1970 og 1980-årene. Det er også blitt en populær dessert på franske restauranter etter hvert. Jeg synes det er like greit å lage den i individuelle små flate boller, men den lages nok oftest i en ovns-form, og da må nok denne oppskriften dobles. Her er oppskriften for 5 boller:
a)
Frukt:
- 4 stk. Granny Smith epler (skrellet og kuttet
i 8 deler) - ca. 750g.
- 2 ss kanel
- 50 g. brunt sukker
- 2 ts balsamico eddik
- 2 ss kanel
- 50 g. brunt sukker
- 2 ts balsamico eddik
-
2 ts sitron juice
Bland alt godt i en stor bolle. La det stå en times tid, og rør om av og til.
Til fest kan en smelte sukkeret i en tykkbunnet kjele, ha i væsken (litt av gangen - rør godt!) og fres eplebitene i denne blandingen i ca. 5 minutter (kanelen blandes i etterhvert)
Uansett skal blandingen i en kjele og surre i ca. 5 min. til eplene har blitt litt myke. Ta det vekk fra varmen og la det slå av seg.
b) Crumble:
b) Crumble:
- 75 g. hvetemel
- 50 g. kaldt smør
- 50 g. kaldt smør
- 25 g. samalt mel eller havregryn
- 30 g. brunt sukker
- 1 pinch of salt
Legg alle igredienser i en food prcessor og blitz til det ser ut som fine brødsmuler.
Alternativt kutt smøret i kuber og plasser i mixing bolle med melet. Gni inn smøret med fingrene til det ser ut som brødsmuler. Tilsett deretter 30g sukker og salt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar