mandag 28. april 2014

Fennikelsalat med dadlerDenne salaten kan brukes som en liten forrett alene eller som en lunsj/kveldsrett sammen med f.eks. skinke eller annen type kaldt kjøtt. Den er litt overraskende i smaken da det søte i dadlene kombineres med anissmaken i fennikelen og en syrlig dressing. Den kan lages i god tid og bør trekke minst 2 timer.       Anne

Ingredienser:
·       1-2 fine faste fennikler
·       8-10 dadler
·       Kryddergrønt, f.eks persille, mynte


Del fennikelen i to på langs, skjær bort alt stygt også litt av den harde stilken. Skjær den i så tynne skiver som mulig og legg i en bolle. Del dadlene i to, ta ut stenen og skjær i tynne skiver. Ha i bollen. Ha i hakket kryddergrønt og bland alt godt.
Lag en god dressing av hvitvinseddik, litt sterk sennep, god olivenolje og smak til med salt og pepper. Det kan også tilsettes f.eks. litt honning eller en morsom smak er litt tyttebærsirup man kan få kjøpt på Bondens marked (den kan brukes som smakstilsetning i mange ting, fruktsalat, is, yoghurt osv.) Hell dressingen over salaten og bland godt og la det stå og trekke minst 2 timer. Ikke ta for mye dressing på med en gang, det er bedre å ta litt mer etter hvert. Dressingen holder seg og kan brukes til all slags salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar