mandag 28. april 2014

Spansk potetkake - Tortilla



Denne potetkaken delt i terninger er en klassisk tapasrett. Den kan også brukes som lunsjrett sammen med en god salat eller tilbehør til f.eks. kylling eller spekemat. Da er det fint å skjære den som «kakeskiver». Den kan smaksettes med forskjellig type krydder og urtegrønt, og det er fint å finne sin egen favorittvariant.           Anne


Ingredienser:

  • 0,5 kg skrelte poteter
  • 1 stor løk
  • 6 egg
  • 1-2 ts salt
  • Etter ønske f.eks litt chili (gjerne hakket fersk), hvitløk, pepper, cumin, revet muskat, kryddergrønt eller annet man liker godt
  • Olivenolje


Skjær potetene i ½ cm tykke skiver og stek dem i rikelig olivenolje over lav varme i en stekepanne med slippbelegg. Ha litt salt over potetene når de har begynt å bli myke. Dette tar litt tid da potetene ikke skal bli brune. Jeg legger på at lokk innimellom for da går det litt raskere. Når potetskivene er gjennomstekt, knus de litt med en gaffel. Mens potetene stekes, skjær løken i halve ringer og stek den myk i en annen panne  (kan steke løken først). Sammen med løken kan du ha litt hakket hvitløk, hakket rød eller grønn chili. Ha løken over i potetpannen og bland godt.
Visp sammen eggene med salt, pepper, kryddergrønt eller andre krydder. Hell eggeblandingen over potetene og pass på at den fordeles jevnt. Bruk en gaffel så den kommer godt mellom potetbitene. Stek på lav temperatur og løsne kantene underveis med en stekespade. Når potetkaken er stiv under og på sidene snu ved å bruke et lokk. Stek videre noen minutter og gli den ned på en stor tallerken eller et fat. La den kjøle litt og skjær i stykker som du ønsker. Den kan spises lunken eller kald, og holder seg godt i kjøleskap noen dager. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar