søndag 26. juli 2015

Mormors tebrød

Disse tørre småkakene er enkle å lage, holder seg godt og er kjempegode til en kopp te som navnet sier, eller til en kopp kaffe. Oppskriften er min mors gamle, men man kan smaksette deigen med litt forskjellig, f.eks. ingefær, kanel, vaniljesukker eller litt sitronskall så får de en litt mer spennende smak. Hakkede mandler ev. nøtter kan også brukes.

Anne

Ingredienser:
·       175 g hvetemel
·       1 ts bakepulver
·       1 ts vaniljesukker (valgfritt)
·       90 g sukker
·       100 g smør (kan bruke margarin)
·       1 eggLa smøret stå ute en stund så det blir litt mykt. Rør smør og sukker så det blir lyst og luftig. Rør inn egget. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland til en jevn deig. Spar litt av melet til utbaking. Pakk deigen inn i plast og la den hvile litt i kjøleskapet.

Ta deigen ut på bordet og del i to. Jeg bruker oftest dobbel porsjon og lager tre stenger. Trill til stenger som er like lange som stekeplaten din, legg to stenger ved siden av hverandre på platen og trykk litt flate. Pensle med egg eller melk og strø med perlesukker.

Stek stengene midt i ovnen på 190 grader ca 10-12 minutter til de er lyst brune. La de sette seg litt, flytt over på en stor fjel og skjær skiver litt på skrå ca 2 cm brede. Legg kakene ved siden av hverandre på kant på en rist, tre stenger får vanligvis plass på en rist. Tørkes i ovnen, varmluft 50-60 grader, til de er tørre og sprø. Litt avhengig av ovn kan det ta en times tid. Avkjøl og legg i tett boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar