Dette er en forrett som kan lages nesten ferdig på forhånd,
ikke er for tung, ser elegant ut og smaker veldig bra. Hvis det er vanskelig å
finne god moden mango, har jeg erstattet den med f.eks. melon eller en god
pære. For å legge den fint opp på tallerken trenges en metallring ca 7cm i
diameter, brukes større blir lagene lavere, men man må prøve seg fram. Angivelse av mengder her er til omtrent 4
personer, men er ikke så nøye, man kan smake seg fram til en blanding man synes
er god. Anne
Til laksetartaren:
·
200
gram fersk laks skåret i små terninger
·
2ss
hakket gressløk
·
2
ss olivenolje
·
Salt
Til
salsaen:
·
1
avocado skåret i terninger
·
1
mango eller melonbit i terninger
·
3-4
cm finhakket rød chili (uten frø)
·
1
finhakket vårløk
·
Finhakket
koriander
·
Litt
granateplekjerner (kan droppes)
·
1-2
ss olivenolje
·
2-3
ts presset sitronsaft
·
Litt
balsamico eddik, gjerne hvit
·
Litt
maldonsalt (eller vanlig salt)
·
Bland
sammen ingrediensene til laksetartaren, smak til med salt og olje, sett i en
bolle i kjøleskap.
Bland
sammen til salsaen, smak til med salt og sitron og sett i kjøleskap.
For
anretning på tallerken, bruk en ring (ca 7 cm i diameter), legg salsa i bunnen,
pass på at du får nok til det antallet du skal lage, press lett ned med en skje
og legg et lag med laks over. Løft ringen forsiktig opp.
Du
kan pynte med f.eks. gressløkstrå, litt rucculasalat og jeg synes det er fint
og dekorativt med kjerner av granateple. Hvis det er litt salsa igjen, kan den
spres ut på tallerken sammen med noen dråper olivenolje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar