søndag 7. februar 2016

Laksetartar med avokado og mangosalsa

Dette er en forrett som kan lages nesten ferdig på forhånd, ikke er for tung, ser elegant ut og smaker veldig bra. Hvis det er vanskelig å finne god moden mango, har jeg erstattet den med f.eks. melon eller en god pære. For å legge den fint opp på tallerken trenges en metallring ca 7cm i diameter, brukes større blir lagene lavere, men man må prøve seg fram.  Angivelse av mengder her er til omtrent 4 personer, men er ikke så nøye, man kan smake seg fram til en blanding man synes er god.                                  Anne



Til laksetartaren:
·       200 gram fersk laks skåret i små terninger
·       2ss hakket gressløk
·       2 ss olivenolje
·       Salt

Til salsaen:

·       1 avocado skåret i terninger
·       1 mango eller melonbit i terninger
·       3-4 cm finhakket rød chili (uten frø)
·       1 finhakket vårløk
·       Finhakket koriander
·       Litt granateplekjerner (kan droppes)
·       1-2 ss olivenolje
·       2-3 ts presset sitronsaft
·       Litt balsamico eddik, gjerne hvit
·       Litt maldonsalt (eller vanlig salt)
·        

Bland sammen ingrediensene til laksetartaren, smak til med salt og olje, sett i en bolle i kjøleskap.

Bland sammen til salsaen, smak til med salt og sitron og sett i kjøleskap.

For anretning på tallerken, bruk en ring (ca 7 cm i diameter), legg salsa i bunnen, pass på at du får nok til det antallet du skal lage, press lett ned med en skje og legg et lag med laks over. Løft ringen forsiktig opp.

Du kan pynte med f.eks. gressløkstrå, litt rucculasalat og jeg synes det er fint og dekorativt med kjerner av granateple. Hvis det er litt salsa igjen, kan den spres ut på tallerken sammen med noen dråper olivenolje.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar