fredag 12. februar 2016

Torskeloin med ertepuré og choritzo.

Torsk er en flott fisk og selve torskeryggen veldig anvendelig. Den har ikke så mye smak i seg selv, derfor er det spennende å tilføre litt uventede smaker. Ertepuréen gir retten fyldighet og choritzoen løfter smakene. Det er ikke nødvendig med poteter (selvfølgelig er det godt med noen små Rattepoteter ), men server gjerne litt godt brød til.

Puréen og choritzoen kan gjøres klar på forhånd, men fisken må serveres direkte. Er det til mange, kan det være praktisk å bruke en langpanne i stekeovn, men jeg foretrekker å steke på stekepanne. Jeg synes det er lettere å ha kontroll der da det er viktig at fisken ikke overstekes, den skal bare være varm og flake seg fint.                            Anne


Ingredienser:

·       4 stykker torskeloin, hver ca 150 gram
·       4 ss hakket choritzo, den kan fås i forskjellige sterkhetsgrader, velg din
·       6 ss smør

Til ertepuréen:

·       500 gram dypfryste fine erter
·       10-15 mynteblader
·       2 dl kremfløte
·       Saft fra ca 1/2 lime


Lag gjerne ertepuréen ferdig først. Kok erter, mynteblader og fløte til ertene er godt møre. Pass på å røre underveis. Bruk en stavmikser til å lage puré, men ikke kjør den altfor fin. Jeg liker at det er litt «struktur». Jeg foretrekker at den ikke er altfor tykk, den kan eventuelt spes med litt melk eller fløte. Smak til med salt, pepper og limesaft. Varmes opp ved servering.

Stek choritzoterningene i smør på lav varme ca. 5 minutter. Varmes forsiktig opp ved servering.

Det kan være fint å salte torskestykkene i 20 minutter før steking. Det gjør fisken litt fastere. Skyll og tørk fisken.

Stek fiskestykkene i en blanding av stekeolje og smør, middels varme, ca. 4 minutter på hver side avhengig av tykkelsen, til den flaker seg.

Enklere og bedre blir det å sette fiskestykkene i ovnen på 140 grader til kjernetemperaturen er 52 grader.

Legg ertepuréen på varme tallerker, fiskestykket oppå og ha Choritzosmøret over tilslutt. Kan godt legge en liten limebåt ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar