Første
gang jeg fikk servert denne salaten var på juleaften. Ideen var å beholde
«rødkål» til ribba, men å prøve med en variant som var rask å lage og ikke
skulle varmes opp. Den ble godt mottatt av alle og etter hvert har jeg prøvet
den ut ved andre anledninger. Den er god som tilbehør til f.eks. en spinatpai,
eggeretter, ved siden av kaldt kjøtt og som tilbehør til stekt eller grillet
kjøtt. Den ble godt mottatt servert som forrett med godt brød til, spesielt om
man har en litt tung hovedrett.
Hvor
mye man skal bruke av hver ingrediens er ikke så viktig, men jeg er litt
forsiktig med for mye rødløk da den kan bli litt stram. Det å finne rå rødbeter
er heller ikke alltid lett, men jeg har testet ut med å bruke kokte og det går
fint. De får man kjøpt vakumpakket i mange butikker nå, i allefall Meny.
Dressingen
kan man lage som man liker, men jeg synes det gir en litt morsom smak å bruke
litt honning. Men her er det bare å bruke fantasien, forskjellige urter gir
også gode smaker.
Anne
Ingredienser:
Til
salaten:
·
Rødkål
skåret i så tynne strimler som mulig. Jeg bruker ostehøvel, men har du en
mandolin er det sikkert effektivt.
·
Rødløk,
del løken i to og skjær så tynne skiver som mulig (ikke bruk for mye).
·
Rå
rødbeter (kan og bruke kokte), rives på det groveste på rivjernet.
·
Litt
kapers, liker du ikke smaken, kan det sløyfes.
·
Granateplekjerner,
disse gir en frisk og syrlig smak som jeg liker godt
Til
dressingen:
·
2ss
rødvinseddik
·
5ss
olivenolje
·
2
ts honning
·
Salt
og pepper
Bland
alt til salaten i en bolle.
Bland
dressingen godt og rør den inn i salaten. Ikke ta alt på en gang. La salaten
trekke en times tid og smak til om du trenger mer dressing, ev. mer salt og
pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar