søndag 27. mars 2016

Jordbærsuppe


Jeg synes ofte at dessert etter en litt tung hovedrett kan bli i meste laget, men en liten skål med en frisk og ikke altfor søt bærsuppe kan være en fin avslutning. Jordbær er perfekt til en slik suppe og selv med de bærne som er drevet tidlig fram og ikke har veldig mye smak kan det bli et godt resultat. Man kan benytte andre bær og frukter, det er bare og prøve seg fram.

Hvor mye syre og andre smakselementer man skal bruke avhenger litt av hvor fin smak det er på bærne. Her får man teste ut litt selv. Hvor mye av bærne som skal moses er også et valg, men det er godt med noen biter bær i suppen.


Ingredienser:
·       2 dl vann
·       1 dl sukker (avhenger litt av hvor søte bærne er)
·       4-5 hele stjerneanis
·       1 vaniljestang, kan erstattes av litt vaniljesukker eller vaniljeessens
·       Litt saft fra en sitron
·       1 kurv jordbær
·       Mynte eller sitronmelisse
·       Litt vaniljeis, rømme eller pisket krem


Snitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha stang og frø sammen med vann, sukker og stjerneanis og kok opp så sukkeret løses helt opp. Del litt over halvdelen av bærne i biter og ha i den varme laken. Avkjøl suppen.

Ta ut vaniljestangen og de hele stjerneanisene og kjør suppen i kjøkkenmaskin eller bruk stavmixer. Den trenger ikke være helt glatt. Smak til suppen med sitron og ev. juster med sukker/melis. Del resten av bærne i passe biter, legg i suppen og la den trekke noen timer, gjerne i kjøleskap.


Server i dessertboller med en klatt vaniljeis, litt rømme eller pisket krem. Hakk litt mynte og dryss over suppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar