Jeg
synes ofte at dessert etter en litt tung hovedrett kan bli i meste laget, men
en liten skål med en frisk og ikke altfor søt bærsuppe kan være en fin
avslutning. Jordbær er perfekt til en slik suppe og selv med de bærne som er
drevet tidlig fram og ikke har veldig mye smak kan det bli et godt resultat.
Man kan benytte andre bær og frukter, det er bare og prøve seg fram.
Hvor
mye syre og andre smakselementer man skal bruke avhenger litt av hvor fin smak
det er på bærne. Her får man teste ut litt selv. Hvor mye av bærne som skal
moses er også et valg, men det er godt med noen biter bær i suppen.
Ingredienser:
·
2
dl vann
·
1
dl sukker (avhenger litt av hvor søte bærne er)
·
4-5
hele stjerneanis
·
1
vaniljestang, kan erstattes av litt vaniljesukker eller vaniljeessens
·
Litt
saft fra en sitron
·
1
kurv jordbær
·
Mynte
eller sitronmelisse
·
Litt
vaniljeis, rømme eller pisket krem
Snitt
vaniljestangen, skrap ut frøene og ha stang og frø sammen med vann, sukker og
stjerneanis og kok opp så sukkeret løses helt opp. Del litt over halvdelen av
bærne i biter og ha i den varme laken. Avkjøl suppen.
Ta
ut vaniljestangen og de hele stjerneanisene og kjør suppen i kjøkkenmaskin
eller bruk stavmixer. Den trenger ikke være helt glatt. Smak til suppen med
sitron og ev. juster med sukker/melis. Del resten av bærne i passe biter, legg
i suppen og la den trekke noen timer, gjerne i kjøleskap.
Server
i dessertboller med en klatt vaniljeis, litt rømme eller pisket krem. Hakk litt
mynte og dryss over suppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar