søndag 27. mars 2016

Rakfisktartar


Rakfisk servert på tradisjonelt vis, med flatbrød, lefse, potet og rømme, er det mange som synes kan være litt tøft. For likevel å kunne bruke rakfisken som den fantastiske råvaren den er, kan man f.eks servere den som en tartar og blande med andre ting som myker smaken litt opp.

Her er det mange muligheter for blandinger, så jeg gir bare noen ideer. Hvor mye av hver ingrediens du skal bruke må man smake seg fram til, det avhenger litt av hvor fremtredende du ønsker at rakfisksmaken skal være, men jeg liker at det skal smake rakfisk.Tartarblandingen:
·       En flådd rakfiskfilet skåret i små terninger
·       ½ finhakket rødløk
·       Finhakket vårløk (kan bruke purre)
·       Finklippet gressløk
·       Granateplekjerner


Dressing:
·       Det mest vanlige er å bruke rømme smakt til med litt salt (forsiktig, fisken er salt), pepper og limesaft eller presset sitron.
·       En annen variant er å bruke en klassisk fransk dressing med lime eller sitronsaft, mild olivenolje, salt og pepper. Litt flytende honning kan også gjøre seg.


Bland alle ingrediensene til tartaren. Rør sammen den valgte dressingen og bland i tartaren. Ikke ta for mye til å begynne med. La blandingen trekke minst en times tid og smak til om du trenger mer dressing.

Legg tartaren opp som en kule eller som en flat rund kake. Ved siden av kan du legge litt småsalat og bruke litt av den samme dressingen. Server gjerne litt godt brød eller en toast ved siden av.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar