Dette er en
grunnoppskrift på muffins og kan varieres med forskjellig fyll eller
smakstilsetninger. Raskt å lage, fint å ta med seg og alle liker det. Deigen
kan fylles i vanlige muffinsformer eller i småformer på et silikonbrett.
Ingredienser:
- 125 g mykt smør
- 1,5 dl sukker
- 2 egg
- 3 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 ts bakepulver
- 1 dl melk
Rør smør og
sukker lyst og luftig.
Ha i ett egg av
gangen og rør godt mellom hver gang.
Bland det
tørre, vend inn vekselsvis med melken. Ikke rør mer enn at det blir godt
blandet.
Man kan nå
blande forsiktig inn f.eks. biter av kandiserte frukter, bær eller hva man
måtte finne på.
Fyll deigen i
vanlige muffinsformer eller i småformer. Ikke fyll mer enn 2/3 fulle.
Stek i ovn 190
grader ca 20 minutter, litt kortere ved små former.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar