tirsdag 25. februar 2020

Muffins




Dette er en grunnoppskrift på muffins og kan varieres med forskjellig fyll eller smakstilsetninger. Raskt å lage, fint å ta med seg og alle liker det. Deigen kan fylles i vanlige muffinsformer eller i småformer på et silikonbrett.

Ingredienser:

  • 125 g mykt smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 dl melk
Rør smør og sukker lyst og luftig.

Ha i ett egg av gangen og rør godt mellom hver gang.

Bland det tørre, vend inn vekselsvis med melken. Ikke rør mer enn at det blir godt blandet.

Man kan nå blande forsiktig inn f.eks. biter av kandiserte frukter, bær eller hva man måtte finne på.

Fyll deigen i vanlige muffinsformer eller i småformer. Ikke fyll mer enn 2/3 fulle.

Stek i ovn 190 grader ca 20 minutter, litt kortere ved små former.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar