tirsdag 25. februar 2020

Ovnsbakt torsk med tomat, rødløk og urter




Dette er en grei fiskerett som lages i form i ovnen. Hva man bruker av urter kan selvsagt varieres og hvilke grønsaker man ønsker. All slags fisk kan brukes, men jeg foretrekker en hvit fisk.

Ingredienser:

  • 1 hel hvitløk
  • 1 -2 rødløk
  • 20 cherrytomater
  • Frosne erter
  • Bladpersille
  • Basilikum
  • 1 ss balsamicoeddik
  • Nøytral olje
  • Salt og pepper
  • 150 gram hvit fisk pr. person

1.Del hvitløken i to horisontalt slik at alle feddene vises. Legg den med snittflaten opp i en ildfast form.

2.Del rødløken i båter og skjær cherrytomatene i to. Legg de i formen sammen med frosne erter.

3.Finhakk urtene og rør de sammen med olje, eddik, salt og pepper. Hell over formen og bland godt.

4. Bak i ovnen, 200 grader varmluft, ca 30 minutter.

5.Del fisken i serveringsstykker, krydre med salt og pepper og legg stykkene i formen. Bak videre i ovnen ca 12-15 minutter avhengig av tykkelsen på fisken. Tynne fileter kan rulles sammen før de legges i formen. Hvis man vil ha litt mer væske, hell på litt hvitvin, buljong, juice el. lignende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar