Denne er igjen hentet fra italienske «Sølvskjeen» kokeboken, mursteinen
som er den sikre gave i nesten alle italienske bryllup. Et veldig godt tilbehør
til for eksempel hvit fisk.
Bjørn.
Ingredienser:
- 1 liten
løk, hakket
- 3 hvitløksfed,
hakket
- 2 ss
olivenolje
- 2 ss
bladpersille, hakket
- 1 ss
Provence-krydder e.l.
- 600 g
sjampinjong, i tykke skiver
- 350 g
tomater, flådd uten kjerner, hakket (eller en boks)
- 1 dl
hvitvin eller tørr vermouth
- 2 ss
kremfløte eller matfløte
- Salt og
pepper
Varm en kjele med olje og tilsett løk, hvitløk og 1 ss persille. La det
frese på svak varme i ca. 5 min. Tilsett soppen og øk varmen og la det hele
steke noen minutter.
Hell på vinen og la det koke til nesten all væske har kokt inn. Demp
varmen og tilsett tomatene og krydder. Logg på lokk og småkok i ca. 10 min. Rør
ofte.
Ta av lokket og øk varmen og la det koke inn med kremen til det er
passe tykt. Rør inn resten av persillen og server straks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar