Denne er igjen hentet fra italienske «Sølvskjeen» kokeboken, mursteinen
som er den sikre gave i nesten alle italienske bryllup. Et veldig godt tilbehør
til det meste.
Bjørn.
Ingredienser:
- 1 liten
løk, hakket
- 3 hvitløksfed,
hakket
- 2 ss
olivenolje
- 2 ss
bladpersille, hakket
- 1 ss
Provence-krydder e.l.
- 600 g
sjampinjong, i tykke skiver
- 350 g
tomater, flådd uten kjerner, hakket (eller en boks)
- 1 dl
hvitvin eller tørr vermouth
- 2 ss
kremfløte eller matfløte
- Salt og
pepper
Stek soppen på høy varme i minimum 5 minutter etter å ha saltet litt. Når nesten all væsken fra soppen er forsvunnet, tilsett løk, hvitløk og 1 ss persille. La det
frese på svak varme i minimum 5 min.
Hell på vinen og la det koke til nesten all væske har kokt inn. Demp
varmen og tilsett tomatene og krydder. Logg på lokk og småkok i ca. 10 min. Rør
ofte.
Ta av lokket og øk varmen og la det koke inn med kremen til det er
passe tykt. Rør inn resten av persillen og server straks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar