Bjørn.
Ingredienser:
- 4 medium poteter
(500 gram)
- 4 medium squash
- 1 purre (hele)
- 50 g parmesan,
revet
- 4 ss smør, pluss
litt til formen
- 1 dl kremfløte
- Salt & pepper
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Sil av, skrell dem og
mos dem med potetstamper. Deretter rører du inn parmesanosten og 2 ss smør og
sett det til side.
Skjær ca. 300 gram squash i tynne skiver (ca. 0,5cm) og
forvell dem i kokende lettsaltet vann i ett minutt. Ta dem raskt ut i et
dørslag og avkjøl under rennende kaldt vann. Ta de over på et håndkle og tørk
dem. Smør en ildfast form (ex. 29cm lang oval form) med smør og legg ett lag
med tette squash-skiver i bunnen og langs kantene. (Innholdet i formen skal
snus opp ned på et fat før servering!)
Nå skjærer du ca. 300 gram squash i terninger og purren
skjæres i 0,5 cm halvskiver. Surr først purren godt i 2 ss smør og legg
deretter oppi squashen, alt i alt ca. 5-7 minutter. Krydre med salt og pepper.
Hell på fløten og kok nesten helt inn.
Squash blandingen røres nå inn i potetmosen, has oppi
formen og glattes til i overflaten. Formen kan nå stå kaldt til nærmere
måltidet.
Til slutt varmes formen opp i ca. 30 – 45 minutter midt i
ovnen på 180 grader. La den hvile litt og legg et serveringsfat OVER formen og
snu formen/fatet samtidig (husk de er varme!) slik at Charlotten hvelver ut på
fatet (se bilde).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar