Dette er en litt nostalgisk rett vi brukte da jeg var barn. Det er de samme ingredienser som for kålruletter, men mye mindre arbeid og mer kål som blir veldig god. Jeg tok den frem igjen på søndagsmiddag for barnebarna og det var stor jubel.
Jeg
bruker oftest en medisterfarse som er ferdig spedd og krydret, men om man
ønsker å blande sin egen kjøttfarse er det bare å prøve seg frem. Det er lurt å
bruke kjøtt med noe fett for ellers kan det bli tørt. Hvor mye kjøttfarse og
kål du vil bruke er opptil hver enkelt, dette er mer en metode.
Ingredienser:
·
Ferdig
spedd kjøttfarse, medisterfarse, 100 – 150 gram pr person.
·
Hodekål,
så mye man ønsker og har plass til i formen.
·
3
ss strøkavring
·
Smørklatter
Del
kålen i passe spisebiter og kok den mør i lettsaltet vann i en stor kjele. Litt
avhengig av kålen, men det kan godt ta 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar