Sandkaker
er en av julens tradisjonelle 7-slag og veldig gode. Man kan spise dem som de
er eller man kan fylle dem med krem eller vaniljekrem, bær eller syltetøy og
bruke dem som dessert.
Det
kan være lurt å skolle mandlene noen dager i forveien så de tørker godt før de
finmales. Legg mandlene i kokende vann, vent noen minutter så skallet løsner.
Press mandelen ut av skallen gjennom tuppen og legg dem til tørk på en rist
noen dager. De kan tørkes raskere i stekeovn på 50 grader med vifte på. Mal mandlene
når de er tørre. De malte mandlene holder seg godt på et glass så man kan lage
mer enn det trenges da de kan brukes til mye.
Ingredienser:
·
125
gram smør, romtemperert
·
100
gram melisS
·
1
lite egg
·
150
gram hvetemel
·
30
gram malte mandler
Rør
smør og melis lyst og lett. Tilsett egget og rør godt.
Sikt
i melet, spar noe til utbakingen. Bland i mandelmelet og rør til en fast deig.
Pakk deigen i plast. Legg den i kjøleskapet, gjerne natten over.
Finn
fram former til sandkakene. Det er ikke nødvendig å smøre dem.
Trill
deigen til lange pølser, kutt i biter og trill til små kuler. Trykk kulene ut i
formene, bruk mel på fingrene. Det er fint at deiglaget i formen ikke er for
tykt.
Sett
formene på et stekebrett og stek midt i ovnen 180 grader, 12-14 minutter til
pent lysebrune.
Hvelv
formene opp ned på stekeplaten og la det stå ca. 5 minutter. Da løsner kakene
lett. Løft formene forsiktig av og legg kakene over på rist
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar