tirsdag 9. februar 2021

Sandkaker

 


Sandkaker er en av julens tradisjonelle 7-slag og veldig gode. Man kan spise dem som de er eller man kan fylle dem med krem eller vaniljekrem, bær eller syltetøy og bruke dem som dessert.

 

Det kan være lurt å skolle mandlene noen dager i forveien så de tørker godt før de finmales. Legg mandlene i kokende vann, vent noen minutter så skallet løsner. Press mandelen ut av skallen gjennom tuppen og legg dem til tørk på en rist noen dager. De kan tørkes raskere i stekeovn på 50 grader med vifte på. Mal mandlene når de er tørre. De malte mandlene holder seg godt på et glass så man kan lage mer enn det trenges da de kan brukes til mye.

 

Ingredienser:

 

·        125 gram smør, romtemperert

·        100 gram melisS

·        1 lite egg

·        150 gram hvetemel

·        30 gram malte mandler

 

Rør smør og melis lyst og lett. Tilsett egget og rør godt.

Sikt i melet, spar noe til utbakingen. Bland i mandelmelet og rør til en fast deig. Pakk deigen i plast. Legg den i kjøleskapet, gjerne natten over.

 

Finn fram former til sandkakene. Det er ikke nødvendig å smøre dem.

 

Trill deigen til lange pølser, kutt i biter og trill til små kuler. Trykk kulene ut i formene, bruk mel på fingrene. Det er fint at deiglaget i formen ikke er for tykt.

 

Sett formene på et stekebrett og stek midt i ovnen 180 grader, 12-14 minutter til pent lysebrune.

 

Hvelv formene opp ned på stekeplaten og la det stå ca. 5 minutter. Da løsner kakene lett. Løft formene forsiktig av og legg kakene over på rist

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar