Disse
småkakene er enkle å lage og holder seg godt. De smaker litt av karamell da de
inneholder sirup og kanel. De regnes kanskje ikke blant de tradisjonelle
7-slag, men er en morsom variant.
Ingredienser:
·
200
gram romtemperert smør
·
200
gram sukker
·
1
eggeplomme
·
1
ss lys sirup
·
1
ts kanel
·
1
ts vaniljesukker
·
1
ts natron
·
300
gram hvetemel
Rør
smør og sukker lyst og luftig. Rør i eggeplommen og sirupen.
Sikt
i hvetemel, kanel, vaniljesukker og natron litt av gangen og arbeid til en jevn
deig. Hold igjen litt av melet til utbaking.
Pakk
deigen inn i plast og legg i kjøleskapet, gjerne over natten.
Del
deigen i 6 emner og trill til lange pølser like lange som stekebrettet. Legg 2
på hvert brett og trykk de flate ca 8 cm brede. Pensle med eggehvite og strø på
perlesukker.
Stek
på 180 grader 10-12 minutter til pent lysebrune. Bruk en pizzaskjærer ev. en
kniv og skjær på skrå 2 cm brede «pinner» mens kakene er varme og fremdeles
ligger på stekebrettet. Flytt over på en rist når de er litt avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar