tirsdag 9. februar 2021

Brune pinner

 


Disse småkakene er enkle å lage og holder seg godt. De smaker litt av karamell da de inneholder sirup og kanel. De regnes kanskje ikke blant de tradisjonelle 7-slag, men er en morsom variant.

 

Ingredienser:

 

·        200 gram romtemperert smør

·        200 gram sukker

·        1 eggeplomme

·        1 ss lys sirup

·        1 ts kanel

·        1 ts vaniljesukker

·        1 ts natron

·        300 gram hvetemel

 

Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør i eggeplommen og sirupen.

 

Sikt i hvetemel, kanel, vaniljesukker og natron litt av gangen og arbeid til en jevn deig. Hold igjen litt av melet til utbaking.

 

Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet, gjerne over natten.

 

Del deigen i 6 emner og trill til lange pølser like lange som stekebrettet. Legg 2 på hvert brett og trykk de flate ca 8 cm brede. Pensle med eggehvite og strø på perlesukker.

 

Stek på 180 grader 10-12 minutter til pent lysebrune. Bruk en pizzaskjærer ev. en kniv og skjær på skrå 2 cm brede «pinner» mens kakene er varme og fremdeles ligger på stekebrettet. Flytt over på en rist når de er litt avkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar