mandag 15. februar 2021

Blomkålris

 

Det å variere tilbehør til kjøtt eller fisk til middag kan ofte være vanskelig. Det er lett å bruke det samme bestandig, men jeg oppdaget nettopp en ny måte å benytte blomkål på som ble kalt «blomkålris». Den kan varieres på mange måter og tilsettes forskjellig krydder, sauser eller andre grønnsaker.

Del blomkål i mindre biter og kjør i hurtigmikser til du har en grovkornet masse. Ikke kjør for lenge da det er godt med litt struktur i blomkålen. Den kan også rives på et grovt rivjern. Et godt halvt hode er passelig til to personer.

Finhakk rødløk, hvitløk, ingefær og chili og surr i litt olje. Ha i blomkålen og surr videre noen minutter til blomkålen mykner litt og blir varm.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha i hakket kryddergrønt (persille, dill, koriander eller det du liker).

Andre forsalg:

Surr med biter av paprika i forskjellige farger.

Ha i hakket spinat eller hakket rucculasalat.

La karripulver, gjerne litt sterkt, ev. cumin surre med i løkblandingen.

Små biter av dadler, granateple, eple eller tørket frukt.

Litt parmesan kan røres inn på slutten.

Her er det bare å bruke fantasien, men det ser fint ut med noen farger.

Noen kan synes at det blir litt tørt. Da kan man sette til en saus til slutt. Jeg er glad i Sweet chilisaus, soyasaus eller andre asiatiske varianter. Litt vanlig buljong er også helt greit. Her er det bare å prøve seg frem.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar