mandag 26. april 2021

Blomkålformer


Dette er et litt annerledes tilbehør som kan gjøres klar i god tid før måltidet. Det kan varieres med andre grønsaker og smaker så dette er mer en metode. Jeg lager de gjerne i porsjonsformer, men kan lages i en større form.                      Anne

 

Ingredienser:

·        1 blomkålhode

·        3-4 melne poteter

·        1 egg

·        Smør og fløte

·        Bladpersille eller annet kryddergrønt

·        Salt, pepper, muskat

 

Del poteter og blomkål i mindre biter og kok i vann til de er godt møre. Hell av kokevannet og mos godt. Rør inn egget, litt smør og fløte til passe konsistens, ikke for flytende. Ha i kryddergrønt og smak til med salt og pepper og muskat om du liker det.

 

Smør porsjonsformer og fyll i mosen. Stek i ovn, gjerne vannbad, 200 grader 20-25 minutter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar