Disse kakene har mye smak. Hvis du synes de blir litt
sterke, er det bare å bruke litt mindre ingefær. Uansett er de gode og smelter
i munnen. De holder seg godt i en tett boks. Anne
Ingredienser:
·
200
gram smør
·
250
gram hvetemel
·
200
gram sukker
·
2
ss lys sirup
·
1
eggeplomme
·
3
ss malt ingefær
·
2
ts natron
Del
det kalde smøret i mindre biter og ha i en kjøkkenmaskin sammen med melet. Spar
litt av melet til utbaking. Kjør maskinen til det er godt blandet, ikke for
lenge. Ha i sukker, ingefær og natron og bland godt. Ha i sirup og eggeplomme
og kjør maskinen til alt har samlet seg til en klump. Ta deigen ut på bordet og
trill 2-3 pølser ca 4-5 cm tykke. Pakk i plast og legg de noen timer i
kjøleskapet.
Skjær
deigpølsene i 1-1/2 cm tykke skiver og legg på bakeplate med litt avstand. Stek
de ved 200 grader ca 8 min. La de avkjøles litt på platen før de legges på
rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar