mandag 26. april 2021

Salsa med paprika


Salsa er en blanding av grønsaker delt i små biter som har fått godgjøre seg i en marinade. Det kan brukes på mange måter; som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter, ved siden av en salat, til Fredagstacoen eller på en Brucetta. Du kan selv velge blandingen og prøve deg frem til din favoritt. Her er et forslag som jeg liker godt.                  Anne

 

Ingredienser:

 

·        2 røde paprika

·        2 røde chili uten frø

·        1 liten rødløk

·        3 fedd hvitløk

·        Bladpersille eller annet kryddergrønt

 

Begynn med å flå paprikaene. Del de i fire, rens for frø og hinner og legg de med skinnsiden opp på en stekeplate. Sett de under grillen i ca 10 min til skinnet er litt brent. Legg de noen minutter i en tett plastpose før du drar av skinnet.

 

Hakk alle ingrediensene og bland godt. Bland en marinade av rødvinseddik (eller hva du har), olivenolje, salt og pepper. Hell over blandingen og la det trekke gjerne et døgn.

 

Flådde hakkede tomater eller hakkede cherrytomater er også godt å ha i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar