onsdag 24. november 2010

Sole Dieppoise

Sole Dieppoise

Inspirert av denne retten til fiskerestauranten Wheeler's like ved jobben i London sent på 70-tallet; her er en forenklet versjon, men den kan bli veldig bra likevel. Bruk nesten hva som helst av fast hvit fisk.
Bjørn.


Ingredienser til 2 personer:
• ca. 300 gram fiskefile
• 1/2 løk, hakket
• 2 hvitløksbåter, hakket
• champignoner til 2 personer, passe biter
• potetmos til 2 personer
• 1 ss smør
• 1 ss hvetemel
• 1 dl hvitvin
• 1 dl fiskebuljong
• 1 dl creme fraiche
• litt cayenne pepper
• 1/2 ts sitron juice (forsiktig - smak til sausen)
• salt & pepper (forsiktig med salt - smak til sausen)
• Basilicum og fersk persille


Fres løken, hvitløk og soppen og legg til side en stund.

Lag smør - mel jevningen i en kaserolle, spe på med all væsken, krydderene etc. Men husk å ikke lag sausen for tykk/tung. Hell løk/sopp-blandingen oppi sausen.

Nå dampes fiskefileen i ca. 10 minutter, avhengig av tykkelsen, og den arrangeres på 2 varme tallerkner med potetmosen ferdig sprøytet som en bord rundt hele kanten av tallerken. Sausen helles nå over hele tallerkenen på området mellom fisken og "potetmosborden". Til slutt settes tallerkenene inn i ovnen under grillen til potetmosen er golden brun. Server straks.

Retten blir bedre med god fiskekraft, men fiskekraften lager du selv "automatisk" når du damper fiskefilene ca. 10 minutter. Ha bare 1 - 2 dl vann i "dampkjelen", og resultatet etter 10 min damping kan du ganske enkelt fryse bort til neste gang du lager denne retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar