lørdag 27. november 2010

Kyllingleverpate

Kyllingleverpate

Ideen til denne pateen kom fra et besøk på restaurant Victor på Nordpolen 22. mars 1992. Deres "pate maison" smakte fantastisk, og vi fikk nok et par tips fra betjeningen også. Men så enkel og rask å lage i stand!
Bjørn.

Ingredienser (til ca. 8-10 personer):
• En frossen pakke kyllinglever (330 gram)
• 1 egg
• 3 ss kremfløte/matfløte
• 50 g smør (passe mykt; bruk microen forsiktig)
• 2 store hvitløksbåter (presset)
• 1 ts Timian (tørket)
• 1 ss konjakk
• 3/4 ts salt
• Godt med pepper (ca. 1/3 ts malt)
• 1 liten boks champignoner (hver enkelt tørket godt)


Legg alt bortsett fra soppen oppi bollen på en kjøkkenmaskin, isatt kniven. Kjør alt sammen raskt sammen (kun ca. 15 sekunder! (10 sekunder i fransk mixer) Ellers blir det kjedelig konsistens). La nå dette stå i kjøleskapet 1 time.

Smør en liten avlang form (0,6 dl) og hell blandingen oppi, og deretter all soppen (hele). Bland soppen litt i blandingen. Stekes på 175 grader ca. 30 minutter (45 min i franske ovnen), og la deretter formen hvile i 10 minutter med aluminiumsfolie og håndkle over seg.

Velv pateen ut av formen og server. Den skal være godt rosa i midten, gjerne litt rød. Sever en passe tykke skive til hver person, eventuelt med solbær- eller bjørnebør-saus, cumberland saus eller portvinsgele.

Solbær/Bjørnebær saus
Syltetøy kokes opp med portvin eller marsala og 10 nellikspiker. Kok ca. 15 minutter og kjøl av. Ta ut nellikspikerne før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar