onsdag 24. november 2010

Steinbitt med fennikel og Pernod

Steinbitt med fennikel og Pernod

Dette er en gammel traver fra 1980-tallet tror jeg; husker ikke opprinnelsen. Sausen smaker fantastisk, mens fisken naturligvis vil varierer med kvaliteten.
Bjørn.

Ingredienser (2 personer):
• 300 gram fisk
• 1 fennikel

• 1/4 løk, hakket
• 2 dl fiskekraft
• 1 dl matfløte
• 1/2 dl vermouth (tørr)
• 2 hvitløksbåter
• 1 ts sitron (vær forsiktig, smak til)
• estragon
• pepper
• salt
• 3 ml pernod


Fres løken og like mye hakket fennikel litte grann og ta i resten av ingrediensene under løken ned til og med pepper. Kok for å redusere til ca. 2,5 dl (ca. 10 minutter) og hell over i en hurtigmixer (eller bruk kraftig stavmixer). Sausen skal kjøres glatt. Smak til slutt til sausen med pernod og litt salt.

Fisken dampes i 10-15 minutter avhengig av tykkelsen og fennikelen (resten) kokes i 10 minutter.

Server med mye godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar